Veel vrachtwagens betrokken bij ongelukken A67

De laatste week is het weer goed raak op snelweg A67 bij Eindhoven, echt raar is het niet, ik rij dagelijks op deze weg en bijna dagelijks wordt ik van de weg gedrukt door vrachtwagens die zo nodig te hard moeten rijden, neem nu afgelopen week toen een grote vrachtwagen op de 3 baans weg zelfs iedereen begon in te halen over de meest linker strook, nee geen grapje, ik zag de zwaar analfabete vrachtwagen chaufeur snel naderen vanuit mijn spiegeltje, tot hij nog geen paar meter van de achterkant van mijn auto verwijderd was, ik had een snelheid van iets over de 80km (let wel, de snelheids limiet is ter plaatse was 70km!) maar als je dat durft te rijden ben je opslag dood. Hij vloog naar links en haalde me in, helaas voor de auto’s op de midelste baan, want daar ging hij nog een stap verder…. ook daar haalde hij ze in, en ging wee keurig helemaal links rijden…. tot de volgende auto in zicht kwam en weer ging hij op deze manier inhalen.

Nu is er terplekken geen inhaal verbod voor vrachtwagens, maar wel een maximum snelheid; deze vrachtwagen moet dik over de 90 hebben gereden, exact weet ik dit helaas niet. Nu is het bovenstaande geval nog goed afgelopen, maar had heel anders kunnen zijn gegaan. Maar afgelopen woensdag was het weer raak;

De aansluiting van de snelweg A67 naar de A2 op de randweg van Eindhoven is woensdag in noordelijke richting ruim twee uur afgesloten geweest door twee ongelukken.

[ad]

Volgensmij zijn er niet 2 maar 3 ongelukkgen gebeurd die dag, waardoor er lange files kwamen te staan (n.l. ’s avonds rond 7 uur stond er weer een lange file door een vrachtwagen).

Het wordt tijd dat men eens beter gaat controleren op deze vrachtwagens en de chauffeurs in kwestie meteen van een rijbewijs worden ontdaan, parkeer de vrachtwagen maar een op parkeerplaats ergens in de buurt, en laat de goederen maar wegrotten tot zijn baas een vervangende chaufeur heeft gestuurd en een boete van 10.000 euro heeft betaald (nee niet de chauffeur zelf bestraffen (anders dan zijn rijbewijs intrekken), maar zijn baas, dat lost het probleem het snelste op, nl. regulering via de werkgever).

Misschien is een cursus cijfertjes ook wel handig, want dan kunnen ze in iedergeval de borden met maximum snelheid lezen.

Dit wil je misschien ook wel lezen …

Zwaargewonde bij botsing

EERSEL - De bestuurder van een bestelbus is dinsdagochtend zwaargewond geraakt bij een botsing met een vrachtwagen op de A67 bij Eersel. De snelweg...

Hooge nood op snelweg a67

Heb je het gehoord? Er was een Dixi die compleet verdwaald was en een hele file heeft veroorzaakt op de A67! De bestuurders moeten raar hebben...