Wildwest chaufeur ; eentje uit het boekje

Vrijdag avond heeft de politie een wildwest chaufeur meegenomen voor verhoor nadat hij een poging tot doodslag heeft gedaan op een bestuurder van een personen auto. Nou zou je denken dat dit een uitzondering is, maar op de A67 moet je nergens van staan te kijken, de grootste vrachtwagen hufters blijken regelmatig gebruik te maken van deze snelweg. (uiteraard zijn er ook genoeg chaufeurs die gelukkig wel weten hoe het moet).

Dit is een typisch voorbeeld wat je kan verwachten op de A67.

De politie hield vrijdagavond omstreeks 19.30 uur op de Zuiddijk een 23-jarige automobilist uit Mierlo aan. De agenten namen bij zijn aanhouding speciale voorzorgsmaatregelen omdat hij mogelijk vuurwapens bij zich had. Aanleiding voor zijn aanhouding was een ernstig verkeersincident dat eerder in de middag omstreeks 15.30 uur plaatsvond op de A67 binnen de gemeente Geldrop-Mierlo. De verdachte zou als vrachtwagenchauffeur zich schuldig hebben gemaakt aan poging tot doodslag.

Een 30-jarige automobilist uit Gelderland werd door een vrachtwagencombinatie, bestuurd door de verdachte, tegen de linker vangrail gedrukt. Aanleiding was een verkeersruzie. Door deze gevaarlijke manoeuvre raakte de auto van de 30-jarige zwaar beschadigd; ook kon hij zijn voertuig niet verlaten omdat het portier aan de bestuurderszijde tegen de linker vangrail was gedrukt. Uitstappen via het andere portier zou levensgevaarlijk zijn omdat het overige verkeer hier passeerde. Getuigen die het voorval zagen waarschuwden de politie. Ze vertelden dat de vrachtwagencombinatie na de aanrijding was doorgereden. Aan de hand van een signalement, waaronder een kenteken, kon de politie enige tijd later telefonisch contact leggen met de vrachtwagenchauffeur, de latere verdachte. De man wenste niet mee te werken en dreigde de agenten die hem tegenhielden dood te rijden of dood te schieten. De politie beschikte over informatie dat de verdachte in het bezit kon zijn van vuurwapens. Inmiddels had de politie de vrachtwagencombinatie aangetroffen op het bedrijventerrein in Helmond van zijn werkgever. Hier was hij met zijn personenauto vertrokken. De verdachte werd niet in zijn woning in Mierlo aangetroffen maar kon even later toch worden aangehouden. In zijn woning werden twee op vuurwapens gelijkende voorwerpen aangetroffen. Beide wapens zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. Ook zijn de betrokken voertuigen in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Het slachtoffer deed aangifte van poging tot doodslag.

bron: politie.nl

Dit wil je misschien ook wel lezen …

Zwaargewonde bij botsing

EERSEL - De bestuurder van een bestelbus is dinsdagochtend zwaargewond geraakt bij een botsing met een vrachtwagen op de A67 bij Eersel. De snelweg...

Hooge nood op snelweg a67

Heb je het gehoord? Er was een Dixi die compleet verdwaald was en een hele file heeft veroorzaakt op de A67! De bestuurders moeten raar hebben...