Politie gaat jaar lang extra controleren op A67

Het zou langzaam aan wel eens tijd worden dat ze dit ‘weer’ gaan doen, verwacht hier echter geen wonderen, als het alleen rond Eindhoven blijft zal het niet veel oplossen, de A67 gaat vanaf de duitsegrens tot de belgische grens en is al sinds jaar en dag bekend als een van de gevaarlijkste snelwegen van Nederland.

Uit het nieuws:

Op woensdag 30 augustus 2017, heeft ons basisteam Dommelstroom een gezamenlijke verkeerscontrole uitgevoerd op de A67.

Elke maand vinden er op de A67 gemiddeld 35 ongevallen plaats. Bij 30% van deze ongevallen is een vrachtwagen betrokken. Dit vaak met ernstig letsel of zelfs de dood tot gevolg.

Er zijn tijdens deze controle maar liefst 41 bestuurders bekeurd voor niet handsfree bellen, 4 voor het niet dragen van een gordel en er werden 2 bestuurders bekeurd voor bumperkleven. Het grootste percentage hiervan waren vrachtwagenchauffeurs waarvan men toch juist enige professionaliteit zou mogen verwachten.

Afleiding in het verkeer en bumperkleven zijn de grootste boosdoeners. Op deze twee ’thema’s’ gaan wij dan ook een jaar lang extra controleren. Dit doen wij voor een veiligere A67.

Een boete voor bumperkleven kan oplopen tot 600 euro. Een boete voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden kost ruim 230 euro.

Dit wil je misschien ook wel lezen …

Zwaargewonde bij botsing

EERSEL - De bestuurder van een bestelbus is dinsdagochtend zwaargewond geraakt bij een botsing met een vrachtwagen op de A67 bij Eersel. De snelweg...

Hooge nood op snelweg a67

Heb je het gehoord? Er was een Dixi die compleet verdwaald was en een hele file heeft veroorzaakt op de A67! De bestuurders moeten raar hebben...